Ei pitänyt leipoa mitään kun vasta jouluna mutta tulihan sitä leivottua viikonloppuna :) aluksi oli tarkoitus leipoa vaan mustikkapiirakkaa tytön toiveesta.

Ja lauantaina tuli sitten syötyä tortilloja ja mietin että mitähän keksis niistä mitä jäi yli, no sain sitten idean että teen sämpyläkiekkoja ja kyllä niistä tuliki hyviä :)

Mustikkapiirakan ohjeen löysin kinuskikissalta, vanilja-mustikkapiirakan. Mutta täytettä muokkasin siten että tein paksun vaniljakiisselin ja jäähdytin sen ja lisäsin pari ruokalusikallista ranskankermaa ja mustikoita käytin 400g. 

Sämpyläkiekot tein ihan perus 1/2l taikinan lisäsin siihen noin 1dl ruisjauhoja. Ja taikinasta otin noin puolet ja tein siitä levyn ja täytin ja rullasin ja paistoin muffinsipelleissä, olen todennut että paperinen vuoka ei ole hyvä siellä alla, kun nappaa aika hyvin kiinni hankala syödä. Täytteenä käytin kiekoissa loput salsa dipistä (mieto), loput taco mausteella maustettua naudan jauhelihaa, punasta paprikaa, salaatijuustoa, tomaattia paloina ja juustoraastetta. Pinnalle laitoin vielä vähä juustoraastetta ja paistoin 200 asteessa ja paistoin  n. 10min.   

image.jpg

 

image.jpg