En halunnu tehä taas mustikka piirakkaa siis sitä isoa mallia joten aattelin vähä näpertää omaks iloks ja niistä tuli sitte mustikka kuppeja
Pohja:
175g voita
1dl sokeria (itse laitoin ruokokidesokeria)
3,75dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2 kanamunan keltuaista
2 maizenaa
2 rkl sokeria ( ite laitoin ruokokidesokeria tällön kiisselistä tulee ruskean värinen)
2 dl maitoa
200g pakaste mustikoita ( noin 3dl)
reilu rkl perunajauhoa
ripaus sokeri ( ei ehkä tarvi kun kiisseli on kuitenki makea)
Valmista kiisseli ja anna jäähtyä
Erottele keltuaiset ja lisää kattilaan. Lisää lopuksi sokeri, maizena ja maito.
Sekoita kylmänä ja laita kattila liedelle ja anna lämmetä ja sekoita ettei pala pohjaan
Kunnes kiisseli on valmista laita jäähtymää ja valmista sillä välin pohja.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää lopuksi kuivat aineet.
Paine taikina pienii vuokiin tai muffinssi peltiin joka on joko voideltu tai vuorattu isolla paperi vuoalla (itse tein leivinpaperista vuoat)
Lisää seuraavaksi jokaiseen kuppiin pohjalle kiisseli
Paista 200 astetta 20min ja anna jäähtyä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.