En halunnu tehä taas mustikka piirakkaa siis sitä isoa mallia joten aattelin vähä näpertää omaks iloks ja niistä tuli sitte mustikka kuppeja 

 

Pohja:

175g voita 

1dl sokeria (itse laitoin ruokokidesokeria)

3,75dl ruisjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

2 kanamunan keltuaista

2 maizenaa

2 rkl sokeria ( ite laitoin ruokokidesokeria tällön kiisselistä tulee ruskean värinen)

2 dl maitoa

200g pakaste mustikoita ( noin 3dl)

reilu rkl perunajauhoa

 

ripaus sokeri ( ei ehkä tarvi kun kiisseli on kuitenki makea)

Valmista kiisseli ja anna jäähtyä

Erottele keltuaiset ja lisää kattilaan. Lisää lopuksi sokeri, maizena ja maito.

Sekoita kylmänä ja laita kattila liedelle ja anna lämmetä ja sekoita ettei pala pohjaan

Kunnes kiisseli on valmista laita jäähtymää ja valmista sillä välin pohja.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää lopuksi kuivat aineet.

Paine taikina pienii vuokiin tai muffinssi peltiin joka on joko voideltu tai vuorattu isolla paperi vuoalla (itse tein leivinpaperista vuoat)

image.jpg

Lisää seuraavaksi jokaiseen kuppiin pohjalle kiisseli

 

image.jpg

 

image.jpg

image.jpg

Paista 200 astetta 20min ja anna jäähtyä